Vier Hoog maakt deel uit van i-mens en biedt professionele, kwaliteitsvolle en onderbouwde ondersteuning aan de sector kinderopvang. Onze organisatie werd in 2014 samen met het gemeenschapsonderwijs (GO!) opgericht en heeft heel wat expertise in huis over verschillende thema’s binnen het domein van kinderopvang. Vier Hoog is lid van Mentes – het ondersteunings-netwerk voor de kinderopvang dat bestaat uit gespecialiseerde ondersteuningsorganisaties die de krachten bundelen.

Onze ondersteuners werken vanuit de sterktes en krachten van mensen. Via kaders, instrumenten en methodieken wordt een groeiproces in gang gezet. Op die manier kan jouw opvang verder professionaliseren, innoveren en duurzaam ontwikkelen.

An-Sofie

An-Sofie De Nys

Ondersteuner Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant

an-sofie.denys@i-mens.be

T 0470 23 61 18

De rode draad doorheen mijn leven heeft alles te maken met kinder- en jeugdontwikkeling. Ik ben maatschappelijk steeds zeer geëngageerd geweest als (hoofd)leidster in een jeugdbeweging, heb een diploma Vroedkunde op zak en mijn interesse rond begeleiden bij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren heeft zich doorgetrokken tot een diploma als Orthopedagoog

Als pedagogisch coach richt ik mij op de kinderbegeleiders die zich elke dag inzetten voor de ontwikkeling en stimulering van de baby’s en peuters. Mijn drijfveer is dan ook om opvoeding en ontwikkeling te versterken en te ondersteunen waar nodig.

Ik geloof in de eigen kracht van kinderopvanglocaties om hun doelen te bereiken en wil hen daarin versterken. Samenwerking, open communicatie en zorg op maat zijn belangrijke aspecten in mijn werk om de kinderopvang te laten groeien in zijn eigen kunnen. Ik wil graag een traject aangaan en samen uitzoeken wat de kinderopvang sterker maakt.

“Ik geloof in de eigen kracht van kinderopvanglocaties om hun doelen te bereiken en wil hen daarin versterken .”

An-Sofie De Nys

Het project pedagogische en taalondersteuning ligt me nauw aan het hart. Al reeds van bij de start in 2014 was ik als één van de eersten hierin werkzaam. Als verantwoordelijke begeleid ik nu de coaches bij verschillende trajecten die ze met de opvanginitiatieven aangaan. Deze functie combineer ik met de functie stafmedewerker kinderopvang voor i-mens vzw.

Kwaliteitsvolle kinderopvang is voor mij een belangrijk principe. Bij Vier Hoog werken we graag mee aan een optimale omgeving voor zowel kinderen als de gezinnen. Het is een schitterend project dat mensen versterkt in hun professionaliteit. We bieden een traject op maat van de opvang met ons aanbod van coachings, netwerken, vormingen, enz. Door dit maatwerk bieden we een aanbod dat inspeelt op de noden van de sector.

Niels Massart

coördinator

niels.massart@i-mens.be

“Mensen coachen is luisteren naar hun doelen en ze daarin ondersteunen. Zo bereiken me allen een mooi resultaat, elke dag opnieuw.”

Niels Massart

Marjolein Demulder

coördinator

marjolein.demulder@i-mens.be

In mijn job heb ik de kans gekregen om aan de slag te gaan als ondersteuner (naast mijn functie als stafmedewerker kinderopvang). Als Bruggeling doorkruiste ik Vlaanderen om verantwoordelijken en kinderbegeleiders te ondersteunen bij pedagogische thema’s. Ik maakte er kennis met een diversiteit aan kinderdagverblijven, visies, en mooie praktijkvoorbeelden zoals bijvoorbeeld ingerichte speelhoeken, geleide activiteiten, ouderparticipatie… Dat zijn thema’s waar Vier Hoog je graag verder bij op weg helpt.

Als orthopedagoge gaat mijn aandacht uit voor de ontwikkelings- en ontplooiingskansen van ieder kind. De eerste levensjaren vormen een belangrijke basis voor de ontwikkeling. Kinderopvang van hoge pedagogische kwaliteit is een thema die mij om die reden sterk aanbelangt. Ik ben vertrouwd met de ontwikkelingsfasen van het jonge kind en zet mij graag in om aan ieder kind rijke ervaringen aan te bieden, die zijn afgestemd op de individuele noden. Dit vanuit een sterktegerichte en inclusieve blik.

Als coördinator begeleid ik onze ondersteuners en werk ik voornamelijk ‘achter de schermen’ aan het project Vier Hoog. Samen dagen we jullie uit om mee te klimmen in onze stevige boomhut, waar iedereen nieuwe sterktes ontdekt en die vervolgens gericht kan inzetten voor de kinderen in de opvang.

“Samen dagen we jullie uit om mee te klimmen in onze stevige boomhut, waar iedereen nieuwe sterktes ontdekt en die vervolgens gericht kan inzetten voor de kinderen in de opvang.”

Marjolein Demulder

In het gevarieerd professioneel traject dat ik doorliep als leraar, directeur, pedagogisch begeleider en beleidscoördinator zit één rode draad verweven, die van het kind, de jongere, de jongvolwassene met eigen noden, wensen, dromen waarvoor ik mij elke dag 100 percent wil inzetten.

In 2014 stapte ik samen met Liesbet op de tandem Vier Hoog vanuit een groot vertrouwen in de kracht van die mensen, die dagelijks sporen trekken en afdrukken achterlaten die indruk maken…

Onze coaches trekken mee sporen, geven de nodige ruggensteun aan begeleiders en via begeleiders aan kinderen in de kinderopvang. Zij versterken op die manier de indruk, de draagkracht en het eigenaarschap binnen teams. Zij bieden ramen en spiegels aan die diversiteit vertalen als ‘kleurrijke realiteit’; een oogverblindend kleurenpalet aan kansen.

Heidi Desmet

GO! Nascholing

Mede-oprichter

“Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen. Veel gekleurde kinderen zien de wereld alleen via ramen en zij hebben spiegels nodig. En andere kinderen zien alleen spiegels en zij moeten de wereld ook door ramen ‘leren’ zien.”

Sharron McElmeel